Від кузова – до лабораторії

27 Грудень 2018 г.

Сучасні технології відбору проб зібраного врожаю на зерносховищах

Актуальність забезпечення сільгосп-підприємств обладнанням для переробки вирощеного врожаю зростає.Слід враховувати, що перелік необхідних агрегатів та приладів не обмежується обладнанням для сушіння, зберігання та сортування зерна.Ключовим елементом якісного поводження з врожаєм є відбір проб. Жоден агровиробник не може обійтися без спеціального обладнання, яке дає змогу здійснювати забір зерна по всій товщині залягання маси. Річ у тім, що під час зберігання врожаю надзвичайно важливим є регулярне отримання повноцінної інформації щодо його стану в усіх прошарках залягання, зокрема й найнижчих. Це забезпечить можливість у разі виникнення загрози якості зерна своєчасно вжити необхідних заходів.

Сучасний продуктивний пробовідбірник має швидко та точно оцінювати якість зерна, яке надходить до сховища чи току, а тому – брати проби просто із кузова вантажних авто. В цьому плані показовою є концепція еталонного американського пробовідбірника InterSystems, представленого, зокрема, на виставці Agritechnika-2017, який забезпечує репрезентативні відновлювані зразки зерна, пластівців та гранул із вантажівок, вагонів, зернопроводів і стрічкових конвеєрів. Тобто найперша вимога до такого обладнання – максимальна універсальність та широта застосування!

Головною метою у цьому разі є отримання якісного відбору проб продукту, для якого характерна незмінність взятих зразків. Це завдання ефективно виконує багатоцільовий щуп. Взяття проб із кузова вантажівки чи вагона відбувається рівними порціями. Зерно потрапляє в камери щупа під тиском власної ваги і за допомогою герметичної системи спрямовується в лабораторію. Продукт від моменту взяття проби до транспортування в лабораторію цілковито зберігає власну форму. Під час взяття проби виключаються будь-які зовнішні впливи.

Сучасний пробовідбірник – це досить масивна конструкція, оснащена потужною гідравлічною силовою установкою.Ключова вимога – обов’язкове тестування на потужностях заводу-виробника. Тут не має бути жодної похибки! Стойка та стріла мають бути виконані винятково з якісного металу, скажімо, із вуглецевої сталі та мати відповідну міцність та довговічність.Адже таке обладнання, зазвичай, працює безперервно та піддається серйозним навантаженням під час експлуатації впродовж усього року.

Пробовідбірник приводиться в рух компактним гідравлічним модулем.Бажаною є можливість віддаленого управління обладнанням,що, по-перше, знижує навантаження на оператора, а по-друге, дає змогу точніше здійснювати забір проб.Тобто виключається ймовірний негативний вплив людського чинника.Це, звичайно ж, дає можливість економити час. Після того як проба зерна потрапляє до лабораторії, продукція проходить органолептичний аналіз із метою визначення кольору та запаху зерна. Потім тестується на предмет зараження шкідниками, визначення масової частки та вологості, якостіклейковини, наявності сміттєвих домішок (органіки, зіпсованих зернин тощо) і зрештою – зернових домішок (битих, пророслих, невиповнених зернин).Надалі провадиться визначення зернин, пошкоджених клопом-черепашкою та грибком.

Урожайність в Україні зростає з кожним роком, і саме тому пропорційно збільшуються вимоги щодо гарантованого забезпечення його якості. Традиційна технологія відбору зразків не дає змогу отримати низку важливих характеристик стану зерна і зокрема наявності токсинів оскільки вони розташовуються нерівномірно.

Потрібна складна процедура відбору та підготовки зразків. Ймовірність помилки тут може сягати 80%.Саме тому варто ретельніше придивитися до прогресивних технологій відбору проб і передусім до вибору обладнання належної якості.

 

Відділ сучасної техніки